Silvia Lerín. Irregulars. Origen.

Catálogo IRREGULARES.ORIGEN


La unió fa la força. Eixe lema cobra major significació quan les institucions ens unim per a crear Cultura i poder generar una programació de qualitat. Comptar amb la col·laboració de la Reial Acadèmia de Sant Carles en esta magnífica exposició és un honor per a tots perquè ens anima a continuar creixent amb la satisfacció del treball ben fet. Obrim les portes del nostre espai a la genialitat de Silvia Lerín i a la història i a la modernitat d'una de les màximes institucions artístiques del nostre país.

Vicent Ramon Garcia Mont. Alcalde d'Algemesí

"Geometria i color, estructures i masses s'articulen minuciosament entre si, igual que també les textures i les càrregues de matèria entren directament en lliça, com a tercer element combinatori i francament resolutiu."

Román de la Calle. Reial Acadèmia de Belles Arts de València

Des de fa anys portem gestant esta exposició que naix com un projecte d'atracció mútua entre l'obra de Silvia Lerín i la Sala d'Exposicions Municipal. La integració de les seues geometries amb la fisonomia del nostre espai era un fet indiscutible. Hui per fi podem complir eixa idea i donar la millor forma a una gran aspiració artística: junts en una exposició Algemesí i la Reial Acadèmia de Belles Arts per a descobrir la bellesa Irregular de les obres de Silvia Lerín. Vull donar-li les gràcies, per implicar-se tant en esta mostra d'exquisitat i grandesa pictòrica.

Gabriel Palop Sarrías. Regidor de Cultura

“Esta exposició presenta la sèrie “Irregulars” obres sorgides a partir de la destrucció de les seues respectives vides com “Murals Removibles” (murals que he estat realitzant estos últims anys, la propietat particular dels quals era que podien traslladar-se i refer-se d'un lloc a un altre sense menyscabar la pròpia obra). Considere important esta sèrie perquè està suposant un canvi en la forma de concebre i presentar la meua obra pictòrica.”

Silvia Lerín

L'obra de Silvia Lerín mostra una línia constant de treball basat en la forma, geometria i color, tres elements amb què elabora la intensitat conceptual i la força pictòrica de plans i volums. Aquest es el tema de l’exposició Irregulars. Orige que presentem a Algemesí i que prelúdia la segona part d’esta mostra que tindrà lloc al Corte Inglés. Ademuz Espai d’Art. La possibilitat canviant dels seus murals arrela ara en la identitat irregular d'esta sèrie que s'alia amb el color, en una recerca de sintetisme de matisos totalment inconfusibles. Este nou ser en acte desperta l'emoció com un reflex psicològic del simple fet de mirar. En este punt, Silvia Lerín aprofundeix en el seu concepte de pintura pura, que busca en el propi medi els recursos per a reclamar la seua posició visual i estètica.

Alejandro Villar. Crític d'Art